5. Rejsebrev: Jul og Nytår i Belém ved Amazonefloden i Brasilien 2002-03. 

My status
Ring via Skype!
Copyright © 21 nov 2006 09:21 Flemming Bitz

Dette rejsebrevet om turen på Amazonas og Julen i Belém er blevet så stort, at det er blevet delt i flere:

  1. Turen fra Belém til Breves

  2. Turen til Gurupa

  3. Turen tilbage til Belém

  4. Jul og Nytår i Belém - denne del

Brasilien

Flag of Brazil

Brasilien

Skrevet den 25. december 02

Juleaften var vi blevet inviteret til at fejre hos Darlene, som vi mødte den første dag, vi var i Belém, hvor hun advarede os mod at gå ind i et slumområde.

Dalene er brasilianer og fra Belém; men har boet 12 år i Tyskland og taler derfor tysk, hun har en dreng Pedro på 2 år.

Aftenen startede med at Darlene hentede os uden for yacht klubben kl. 19.00. 

Allan og jeg havde lige været i bad og skiftet til rent tøj i klubhuset. Jeg var kommet lidt hovedkuls af sted, så jeg havde hverken fået strømper på eller var blevet barberet.

Vi kørte mod byen med Darlene. På et tidspunkt blev hendes dreng, som sad på bagsædet ved siden af Allan urolig så Darlene, som kørte bilen, tog Pedro på skødet. Ved start i et kryds kom Darlene til at bakke ind i en taxa. 

Taxaen fik smadret forlygten, og Darlenes bil fik smadret en baglygte. Den stakkels taxachauffør var noget uforstående over for at han var blevet påkørt af en bakkende bil. Darlene ringede til politiet, som ikke havde tid - vi kunne komme hen på politistationen og afgive rapport.

Vi kørte så i kortege mod politistationen dvs. først havnede vi hos politiets udrykningsstyrke, hvor alle betjentene gik med skudsikre veste og maskinpistoler og så meget truende ud. Darlen var så oprevet at hun fik en betjent fra udrykningsstyrken til at køre  bilen til den rigtige station. Betjenten steg ind i bilen, maskinpistolen blev placeret ved døren, og vi kørte mod den civile politistation og kom også frem helt uden problem. Der var kø på stationen, så vi måtte vente. I mens fik jeg på et marked ved siden af stationen købt nogle fine hvide strømper og barbergrej. Jeg fik så lov til at bruge politiets toilet. På vej til toilettet kom jeg forbi cellerne, der var indrettet som abebure, hvor mindst 10 fanger sad fredeligt og fik et slag høj-hellig-juleaftens-kort. Jeg blev barberet. Darlene fik optaget rapport, hvorefter vi endelig kunne køre videre. 

Turen fortsatte derefter uden uheld til Darlenes lejlighed, hvor alle var parate til at tage af sted. Det viste sig at Juleaften skulle foregå hos Darlenes svigerindes bror, hvis lejlighed lå i et andet højhus i nærheden. 

Vi kom til lejligheden, hvor der var ved at blive dækket op. Vi blev budt velkommen af bedstefaren, som kun kunne tale lidt engelsk og fik serveret indbagte rejer med vin til, mens vi ventede på at resten af gæsterne skulle komme, og julebordet skulle blive dækket. Bedstefaren stammer fra Japan og havde startet en virksom hed i Belém med eksport af olier fra hele Amazonas til kosmetikindustrien over hele verden. Bedstefaren var gået på pension og sønnen, datteren og svigersønnen havde nu overtaget virksomheden.

Julebordet var en buffet med alskens dejlig julemad, stegt kalkun, stegt skinke, en engelsk julekage, maser af eksotisk frugt og eksotiske rette, som jeg ikke kender navnet på. 

Juletræet stod i et hjørne i stuen, og når gæsterne kom, lagde de julegaverne under træet. Træet var kunstigt og pyntet med kunstige roser og nissemænd. Desuden var det oplyst af to lyskæder, som blinkede hhv. hvid og rød.

På et tidspunkt var alle kommet og jule-buffeten var klar. Nu skulle julegaverne deles ud. Og en af deltagerne henter en gave under træet og holder en længere tale, (vi forstod ikke en lyd) hvor alle more sig, hvorefter gaven blev overrakt. Dette fortsætter med de 10 første gaver. Hvorefter hver enkelt hentede sine gaver under træet og udelte dem. Jeg havde købt en Whisky til Darlene og et børnetelt til Pedro. Til Allan havde jeg købt en CD med brasiliansk sambamusik. Af Allan fik jeg et nyt sæt bestik til 6 til båden.

Da julegaverne var delt ud, fik vi endelig lejlighed til at smage på alle lækkerierne fra jule-buffeten.  

Omkring 1 tiden var der almindelig opbrud, og jeg tog en taxa tilbage til yacht klubben, som viste sig at være lukket og låst, så jeg ikke kunne kommen ind. Efter en halv time lykkedes de mig dog at få banket en vagt op og komme ind og sejle ud til båden.

Her er nogle billeder fra vores Jule aften i Belém

Juleaften 2002 startede med, at vi lige tog en tur på politistationen
Julebordet er ved at blive dækket -  Anden i midten er altså en kalkun!
Så er julebordet dækket! - Næsten som et dansk julebord. 
Juletræet med alle gaverne
Så er gaverne ved at blive uddelt giveren, holder først en længere tale Endelig kan vi få lov at smage på julemaden
Pedro i sit telt

Nytårsaften i Belém

Skrevet den 10. januar 03

Nytårsaften fejrede vi i sejlklubben i Belém. Sejlklubben havde i deres store hal arrangeret bal med et stort 20 mands orkester. Allan og jeg mødte til festen omkring 21 tiden; men der var ikke kommet et øje. Vi sad troligt og ventede på at gæsterne skulle komme. Kl. 24 var der endnu ikke kommet nogen, vi fik dog skålet det nye år 2003 ind, der var endnu håb  orkesteret var begyndt at stille deres instrumenter op på scenen. Omkring 1 tiden begyndte folk at komme og orkesteret at spille, og ved 2 tiden var hallen helt fuld og orkesteret spillede for fuld drøn. Cocktails af alle varianter var billige 6 kr. Inden det blev lyst nåede vi at smage på de fleste. Omkring 6 tiden begyndte gæsterne at gå og vi var efterhånden blevet meget "trætte" i fødderne, så vi sejlede ud til NETTE for at få en velfortjent søvn.

Majken vores nye gast 

Den 3. Januar hentede vi Majken vores nye gast i lufthavnen. Majken er psykologistuderende og kommer lige fra 15 graders frost i København til de 30 gaders varme vi har her i Belém.

Majken, som kom lige fra Danmark, blev hentet i Belém lufthavn den 3 januar

 

Dette rejsebrevet om turen på Amazonas og Julen i Belém er blevet så stort, at det er blevet delt i flere:

  1. Turen fra Belém til Breves 

  2. Turen til Gurupa

  3. Turen tilbage til Belém

  4. Jul og Nytår i Belém - denne del

Hilsen fra besætningen på S/Y NETTE Flemming og Allan

Specifikke Links:

Brazilinfo

Brazilian Tourism Board

Generelle Links

Retur til forrige side
Retur NETTE's Hjemmeside
Retur til siden med Rejsebreve
Informationer fra Noonsite om lande, der passeres:
Europa og Nord Atlantiske Øer:

Belgium, Denmark, Germany, Netherlands, Canary Islands, Cape Verdes, Channel IslandsFranceIreland, Madeira, Portugal, Spain, United Kingdom

Syd Amerika: 

 Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, Venezuela
Caribien:

Barbados, GrenadaMartinique, St Vincent & the Grenadines, Trinidad & Tobago

Informationer om Caribien


Copyright © 07 March, 2009 Flemming Bitz. Ingen af disse breve må helt, delvis eller i omskrevet form publiceres uden en skriftlig tilladelse fra forfatteren:
My status
Ring via Skype!