10. Rejsebrev: Saint Lucia til Trinidad april 2003.

2. St. Vincent

My status
Ring via Skype!
Copyright © 21 nov 2006 09:21 Flemming Bitz

Dette rejsebrev er blevet så stort, at det er blevet delt i flere sider:

  1. St. Lucia 
  2. St. Vincent
  3. Bequia til Union Island
  4. Grenada til Trinidad

Dette er: 2. St. Vincent

wpe49.gif (31470 bytes) wpe4B.gif (25031 bytes)

Trinidad til Bequia

Grenada til St. Lucia

Saint Lucia

Saint Lucia

Saint Vincent & Grenadinerne

Saint Vincent & Grenadinerne

Turen til St. Vincent fra St. Lucia

Vi lettede ankeret for Soufriere omkring kl. 8 om onsdag den 2. april 03. Turen er på ca. 40 sømil og tog næsten hele dagen. I starten var der næsten ingen vind, fordi vi lå i læ af Pitonerne ved Soufriere. Da vi endelig kom fri, var der en halvvind, men strømmen var imod, så vi lod motoren gå for at kunne holde farten. Da vi nærmede os nordspidsen af St. Vincent, blev vinden meget kraftig agten for tværs.  

Passat-vinden  her i Caribien blæser altid fra en østlig retning og strømmen sætter altid mod vest. Når passat-vinden rammer en høj ø, blæser den rundt om øen dvs. på den nordlige læ side bliver vinden nordvestlig, og på den sydlige læ side bliver den sydvestlig. Strømmen opfører sig på samme måde, dvs. den løber rundt om øen og sætter på den nordlige og sydlige læ side af øen mod hhv. sydvest og nordvest.

Vi valgte at gå ind i Cumberland Bay, som ligger lidt nord for Wallilabou, hvor jeg lå på turen til St. Lucia. Vi droppede ankeret i den nordlige del af bay'en tæt ved land og fik hjælp til at få en line fra agterenden i land. De lokale var ikke nær så pågående her som i Wallilabou.

Der ligger 2 restauranter i bayen, og vi valgte den sydligste. Først ville vi gå langs med stranden, men vejen var spærret af en flod, så det endte med, at vi måtte ro frem og tilbage til restauranten i gummibåden.  

Her er nogle billeder fra turen til Cumberland Bay på St.Vincent

Laila udfor den lille Piton ved Soufriere
Flemming og Carsten
Nu er det tid at fla' uu
Vulkanen på St. Vincent i baggrunden. Det er den vi vil bestige
St. Vincent - en lille bebyggelse ses inde på land
Indsejlingen til Cumberland Bay
Indsejlingen til Cumberland Bay
Indsejlingen til Cumberland Bay
Så har vi fået ankeret lagt ud i Cumberland Bay, nu mangler vi bare at linen fra agterenden til en palme i land.
Efter solnedgang udsigt mod NETTE for anker i Cumberland Bay

Turen til toppen af vulkanen Soufriere på St. Vincent

Næste dag havde vi fået arrangeret en tur med en taxachauffør til vulkanen Soufriere, som ligger på den nordlige del af St. Vincent. Kl. 7 kom taxaen sammen med vores guide Dandy og hentede os. Der er 2 stier op til vulkanen. En fra østsiden og en fra vestsiden af øen. Vi skulle op ad den, der gik fra vestsiden. Vi kørte så langt mod nord vi kunne, indtil den asfalterede vej holdt op. Så stod vi ud af bilen og fortsatte til fods langs stranden ca. 2 km. Ad et udtørret flodleje fortsatte vi ind i landet - ca. 1 km. Derefter svingede stien op på bjerget. Først kom vi gennem et område med marker, hvor der blev dyrket tomater, peberfrugter samt diverse tropiske grønsager. Langs med stien var der træer med mangofrugter og grapefrugter, som vi spiste af. Derefter fortsatte stien  gennem et urskovslignende landskab, indtil vi nåede et område, hvor vinden havde mere magt. Det påvirkede tydeligvis vegetationen, så den så blev mere forblæst og lavere.  Efter 4 timers  bjergbestigning nåede vi endelig toppen, dvs. vi kom op til kanten af vulkankrateret, hvorfra der var en fantastisk udsigt. Til den ene side så man ud over hele St. Vincent og til den anden side ind i krateret, til den nye vulkankegle, som var ved at blive dannet i bunden. Omkring keglen havde der været en cirkulær sø, men den var for tiden fordampet pga. varmen fra vulkanen. Vulkanen er stadigvæk aktiv, og den havde udbrud i 1902, 1972 og så sent som i 1978. Den er en af de mest overvågede vulkaner i Verden. Videnskabsmænd har installeret alle mulige instrumenter og forsøger at forudsige, hvornår det næste udbrud kommer. Da vi havde set os mætte på den fantastiske udsigt, gik det nedad igen. Carsten og Laila havde smugtrænet på en tur til Nepal, og de kunne næsten løbe ned ad bjerget, mens jeg måtte gå mere adstadigt. Til sidst fik jeg alligevel ondt i mit venstre knæ, fordi jeg hele tiden måtte bremse med foden i en akavet stilling. Jeg var også bange for at vride om på foden. Det ville være fatalt her uden for lands lov og ret - vi havde glemt at tage mobiltelefonen med. 
På vejen ned viste vores fører Dandy os et område, hvor der blev dyrket marihuana dvs. hash eller hamp. Det var selvfølgelig ulovligt, og politiet kom også en gang imellem og brændte markerne af, men området er meget utilgængeligt med smalle bjergstier, som den eneste adgang. Dandy skaffede os frugter fra det område, vi passerede - såsom  kokosnødder, tomater og mangofrugter. Kokosnødderne kravlede Dandy op i et palmetræ og hentede. Åbningen af kokosnødden skete med en flækket bambuspind.
Området er måske ikke helt sikkert. På vejen op mødte vi nogle typer, der så ud som "the bad guys" i en spagetti western. Vores guide blev tydelig nervøs og bad os hurtigt fortsætte.

Her er et udtog fra NETTE's logbog, som også beskriver turen

 4. april 03

Hej alle!

Vi ligger i Cumberland Bay på St. Vincent. I går var vi en tur oppe på vulkanen Soufriere. Vi tog af sted om morgenen og var oppe på kanten vulkankrateret kl. 12. Derfra var der en fantastisk udsigt over St. Vincent og selve vulkankrateret. Det er virkelig en tur, jeg må prøve igen, næste gang jeg kommer til St. Vincent. Turen ned var faktisk det sværeste syntes jeg. Jeg fik ondt i mit venstre knæ, fordi jeg hele tiden måtte bruge foden i en akavet stilling til at bremse med. Så nedturen tog næsten lige så lang tid, som turen op - dvs. ca. 4 timer; men forløb ellers uden uheld. Vi var meget trætte da vi kom ned, og i dag er vi alle sammen stadigvæk meget trætte i benene. Turen med taxa og guide kostede 250 EC$ dvs. ca. 600 kr. for alle. 
I dag er vi så taget til hovedstaden Kingstown, hvor vi vil bruge dagen til at ose rundt og bl.a. se den botaniske have. 
Jeg hentede Karsten og Laila i lufthavnen på St. Lucia. Næste dag sejlede vi til Soufriere på St. Lucia, hvor vi kastede anker ud for byen. Dagen efter tog vi en bus til hovedstaden Castries og brugte dagen til at ose rundt for at se byen. Dagen efter sejlede vi så til Cumberland Bay på St. Vincent. 
I morgen fortsætter vi til Bequia. 
Jeg er ved at få liv i min bærbare computer igen, så jeg håber snart at få opdateret mine rejsebreve med billeder igen. Jeg tog en masse flotte billeder på turen til vulkanen, som jeg gerne vil dele med jer.

Beskrivelse af vejen op til vulkanen.

Der er 2 veje til vulkanen, en på luv side og en på læ side. Vi tog den på læ side. Man tager bussen nord på til vejen ikke går længere. Derefter fortsætter man langs stranden nordpå indtil man møder et udtørret flodleje, det følger man så ca. 1 km ind i landet. indtil stien svinger til venstre op på selve bjergstien - der er et skilt, som viser vej. Bjergstien følger man så op til bjerget. Der er ikke andre stier, så det skulle ikke være muligt at fare vildt. Turen op og ned tager ca. 8 timer. Området er måske ikke helt sikkert. Fra stien havde vi udsigt til flere ulovlig marker med marihuana dvs. hash eller hamp! Og på vejen op mødte vi nogle typer, der så ud som "the bad guys" i en spagetti western.

Beskrivelse af tur til Soufriere på St. Vincent kopieret fra NETTES logbog

Billeder fra turen til toppen af vulkanen Soufriere på St. Vincent

Vi stopper i Chateaubelair for at få benzin på bilen  
Vi skal bare op på toppen af bjerget forude
Så er det bare opad gennem urskoven mod toppen
Kom nu Laila
Skal vi ikke hvile lidt
Udsigt fra stien mod dyrkede marker
Flemming ved en tomatmark
Det går stadigvæk opad
Carsten, Laila og vores føre Dandy
Carsten, Laila og vores fører Dandy. Laila "forvred" straks hovedet på vores fører Dandy
Dandy, Flemming og Carsten hviler
Dandy og Flemming
Laila, Carsten og Flemming poserer foran Tarzans træ
Laila og hendes ven Dandy
En kolibri rede med unger - 1 cm i diameter!
Laila og Carsten - Nu er vi ved at være oven for trægrænsen
Laila med udsigt over St. Vincent
Dandy og Flemming hviler lidt
Der er toppen!
Laila - Uh... hvor det blæser!
Carsten på toppen af kraterkanten med udsigt over det indre af krateret
Flemming på toppen - det gælder om at holde på hatten, ellers blæser den af
Flemming og Carsten på toppen af kraterkanten med udsigt til krateret og mod den nye kegle, som er ved at blive dannet i midten.
På kraterkanten med udsigt mod syd over St. Vincent
Udsigt mod det indre af krateret
På kraterkanten med udsigt mod syd over St. Vincent
På vej ned ad bjerget igen, med udsigt mod syd over St. Vincent
Her er endnu et spændende træ
Udsigt mod en mark med marihuana eller hamp/hash - den grønne trekant til højre for den blå hytte.
Udsigt mod en nyplantet mark
Æslet er transport-dyret her i bjergene
Så er vi nede på stranden, med udsigt til vulkanen, som vi lige har besteget, i baggrunden

Tur til hovedstaden Kingstown på St. Vincent

Vi havde fået en aftale med vores taxachauffør om at køre med til Kingstown, når han alligevel skulle på arbejde der. Vi stod tidlig op, og Kl. 6.30 stod vi ind på stranden, og minsandten om vores chauffør ikke også holdt der og ventede på os.
Turen til Kingstown tog ca. 1 time, den var meget flot, det gik op og ned ad bjergveje og rundt i hårnålesving. 
I Kingstown osede vi så rundt og så på forretninger. Der var absolut intet, som var billigt. 
Turen endte i den botaniske have, hvor vi fik en guide til at vise rundt, og det var meget interessant. Bl.a. så vi en aflægger af det brødfrugttræ Captain Bligh -  ham med mytteriet på HMS BOUNTY -  bragte til haven i 1793 fra Tahiti i Stillehavet. 
På turen tilbage måtte vi lige ind og sige farvel til Lailas ven Dandy - vores guide fra turen til vulkanen i går

Her er billederne fra turen til Kingstown

Udsigt over havnen i Kingstown
Laila og Carsten på busholdepladsen - På fiskemarkedet
På fiskemarkedet
En guldmakrel - På fiskemarkedet - En delfin
Hovedgaden i Kingstown

Carsten har fundet den kødhakkemaskine, som han en gang - som dreng - var ved, at få hakket fingrene i.

Frugtmarkedet
Gaden i Kingstown Besøg i Kingstowns Botaniske have
Laila & Carsten- Besøg i Kingstowns Botaniske have - Flemming
Blomster 
Carsten er meget interesseret i botanik

Brødfrugttræ - en aflægger af det træ, som Captain Bligh -  ham med mytteriet på HMS BOUNTY -  bragte til haven i 1793 fra Tahiti i Stillehavet.

Informationstavle ved brødfrugttræet Her er en brødfrugt
Udsigt over den botaniske have
Udsigt over den botaniske have
Denne fyr var mindst 30 cm lang
På vej med taxa tilbage til Cumberland Bay
Landsby hvor vores chauffør lige skulle hente noget
Ud for købmanden - på vej mod Cumberland Bay
Vi skulle lige sige farvel til Lailas ven Dandy - Vores fører til vulkanen. Her er hans hus.
Dandys - vores fører til vulkanen - poserer foran sin villa.  Til højre er hans komfur.
Dandy må lige sige farvel til Laila. Er han ikke dejlig?
Så skal vi ombord på NETTE
Efter solnedgang - NETTE for anker i Cumberland Bay på St. Vincent

Dette rejsebrev er blevet så stort, at det er blevet delt i flere sider:

  1. St. Lucia 
  2. St. Vincent
  3. Bequia til Union Island
  4. Grenada til Trinidad

Dette er: 2. St. Vincent

Hilsen fra besætningen på S/Y NETTE Flemming Carsten og Laila

 

Specifikke Links:

Generelle Links

Retur til forrige side
Retur NETTE's Hjemmeside
Retur til siden med Rejsebreve
Informationer fra Noonsite om lande, der passeres:
Europa og Nord Atlantiske Øer:

Belgium, Denmark, Germany, Netherlands, Canary Islands, Cape Verdes, Channel IslandsFranceIreland, Madeira, Portugal, Spain, United Kingdom

Syd Amerika: 

 Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, Venezuela
Caribien:

Barbados, GrenadaMartinique, St Vincent & the Grenadines, Trinidad & Tobago

Informationer om Caribien


Copyright © 07 March, 2009 Flemming Bitz. Ingen af disse breve må helt, delvis eller i omskrevet form publiceres uden en skriftlig tilladelse fra forfatteren:
My status
Ring via Skype!