Julebrev 2006

Kære familie og venner.

Juleforberedelserne er godt i gang. Vi er lige kommet hjem efter at have købt de sidste julegaver. Solen strålede fra en klar himmel, da vi gik af sted de 500 m op til centrum, men vi vendte hjem 2 timer senere i silende regn. Rigtig vinter har vi endnu ikke oplevet her i vores nye hjemby Frederikssund.

Den 27. marts i år overtog vi vores  nye rækkehus - 2 måneder senere end oprindelig planlagt. Vi flyttede ind samme dag - dog kun med vores dobbeltseng. Ugen efter flyttede vi ind med resten af møblerne.

Det var dejligt at have sit eget hjem igen. Flemming havde job i Brøndby og jeg i Ballerup. Det var lidt hårdt at bo i Præstø og arbejde i HT-området - så vi var glade for at kunne tage mod de tilbud, vi fik fra familie og venner, om at overnatte hos dem i flere af ugerne. På et tidspunkt boede vi endog på vandrehjem på Amager. Alle weekender tilbragte vi i sommerhuset på Jungshoved.

Den 21. april var vi så meget på plads i vores nye hus - at vi kunne holde Flemmings 60 års fødselsdag med den nærmeste familie. Der er lige plads til 10 personer rundt om bordet.

Når man bor i Frederikssund, må man have en cykel. Der er så mange skønne ture at cykle langs fjorden og rundt i Horns Herred, så Flemming besluttede, at vi skulle investere i cykler. Investere?  Det er så meget sagt – man skal jo ikke smide for mange penge ud – tænk hvis det nu ikke er sagen at cykle …

Altså købte vi hos T. Hansen 2 cykler – en herre og dame cykel med 3 gear til en samlet pris af 2.000 kr. Det gik fint med at cykle i Frederikssund og omegn – ture på helt op til 40 km ad gangen. Sadlerne blev dog hurtig udskiftet til nogle med gelé, så vi ikke fik så ondt i ..... 

Sommerferien blev planlagt til at være en cykeltur fra Gedser til Skagen. Turen startede den 22. juli og sluttede den 14. august, efter at vi havde tilbagelagt omkring 800 km.

 

Når man nu ikke selv vil investere i en ordentlig cykel – ja så er det jo heldigt,at man kan VINDE en. Mens vi var på vej mod Grenen og Flemmings T Hansen cykel var ved at brase helt sammen - der var efterhånden "gået" 10 eger - blev vi ringet op af en EDC mægler i Slangerup, som kunne meddele os, at Flemming havde vundet en helt ny Winter cykel med ikke mindre end 7 gear. Elise havde på Flemmings vegne - via Internettet - svaret på et reklame-mail - det kaldes også spam-mail - fra EDC kæden, og nu var han altså blevet udtrukket som den heldige vinder - ja han har en god kone.

Flemming med hans nye cykel - klik på et billede for at se det i stort format!

Nu blev det jo endnu bedre at cykle – hele 7 gear og ingen løse dele – så det blev til flere ture i det dejlige efterår med de mange solskinsdage.  

I efterårsferien var vi på en 8 dags tur til Napoli og Rom med rejseselskabet "Kultur-rejser". Det var en fantastisk oplevelse, hvor vi først boede 4 dage på hotel i Napoli med ture til Monte Casino, Pompeji, Vesuv og rundt langs Amalfikysten. Dernæst blev vi kørt til Rom, hvor vi boede 4 dage på et hotel ca. 20 km. uden for Rom. Hver dag var der så arrangeret ture med guide rundt i Rom.

Elises fødselsdag blev holdt sammen med børn, børnebørn, søster og veninde i sommerhuset på Jungshoved.

Juleaften holder vi i år sammen med resten af familien hos Kirsten og Henrik i Espergærde - ja vi må håbe. at Julemanden lige som sidste år også kommer i år.

Nu vil vi slutte med at ønske jer en rigtig glædelig Jul og et godt Nytår. Det er næsten lykkes at have haft alle på besøg her på Sydkajen 19 i løbet af året. I skal alle være velkomne igen i 2007, hvor vi da bliver øboere……

Billeder fra året, der gik:

Vi fik som sædvanlig taget en masse billeder i løbet af året. Der er så mange, at vi har været nødt til at samle dem i grupper:

Vinter på Jungshoved

Indtil 1. april, hvor vi flyttede ind i det nye hus i Frederikssund, boede vi - især i weekenderne - i sommerhuset på Jungshoved. Da vi begge havde arbejde i Københavnsområdet, syntes vi, at det var for langt at køre frem og tilbage til sommerhuset hver dag. Derfor overnattede vi på hverdage - enten hos familien eller på vandrehjemmet ved Bella Centeret. Vi oplevede rigtig vinter på Jungshoved - ja sidste år havde vi faktisk en længere periode efter nytår med både sne og frost.  I år er der foreløbig ingen udsigt til en hvid Jul, så det bliver nok svært at komme i den rette julestemning; men her er nogle billeder, vi optog på det skønne sneklædte Jungshoved, som måske kan hjælpe julestemningen på vej.

Jungshoved Kirke

 Jungshoved

I løbet af året opholdt vi os flere weekender i sommerhuset på Jungshoved. Her er nogle familiebilleder.

Sig så APPELSIN for f...!

Espergærde

Kirsten og Henrik bor jo i et rækkehus i Espergærde, sammen med deres børn Maria og Daniel. I løbet af året var vi til diverse familiekomsammen, fødselsdage mm. - her er nogle billeder - især af de kære børnebørn.

Ungerne i Christiania-cykel på vej til stranden

Rungsted

Annette og Per bor ligeledes i et rækkehus i Rungsted, sammen med deres børn Oscar og Camille. I løbet af året var vi til diverse familiefester, fødselsdage mm. - her er nogle billeder - især af de kære børnebørn.

Fødselsdag i Rungsted

Frederikssund

Som tidligere nævnt flyttede vi til nyt rækkehus i Frederikssund omkring 1. april. Her er nogle billeder fra fødselsdage mm. Sankt Hans Aften holdt vi her med nogle af vennerne. Lige efter Sankt Hans var vi til Frederikssund-vikingespil med alle børnebørnene.

Flemmings 60 års fødselsdag

Cykeltur Gedser til Skagen

I år mente vi, at det var nødvendig at holde en aktiv ferie, så hvad var mere naturlig end at tage på en cykelferie fra Gedser til Skagen. Vi havde ingen cykler, så dem måtte vi først købe. Hos T Hansen fandt vi et sæt til den "horrible" sum på 2000 kr., og så var det bare med at komme af sted. Turen startede i den sidste uge i juli i flot solskin, og den første etape gik fra Gedser til vandrehjemmet i Nykøbing Falster. Næste etape gik til sommerhuset på Jungshoved over Bogø og Møn. Sammen  med Jesper - Elise havde endnu ikke fået ferie - fortsatte turen nordpå først til Kongskilde ved Sorø og næste dag videre til  Nykøbing Sjælland. Turen gik videre sammen med Jesper til Sjællands Odde, hvorfra Flemming fortsatte alene med færgen til Ebeltoft. Fra vandrehjemmet i Ebeltoft blev der foretaget flere ture rundt i område. Den flotteste tur gik til Helgenæs og Mols. Flemming fortsatte derefter nordpå over Djursland til Gjerrild, der ligger lige nord for Grenå. Her kom Elise så igen - endelig havde hun fået ferie - og deltog i resten af turen. Næste etape gik derefter via færgen ved Udbyhøj til Hadsund og derfra videre til Rebild.  Fra Rebild fortsatte vi til Vandrehjemmet i Ålborg, hvor vi opholdt os næsten en uge. Vi gjorde forskellige ture i området b.la. til Løgstør, Nibe og Hals. Fra Hals fortsatte vi langs østkysten til Sæby, og derfra videre til  Frederikshavn. Den sidste etape gik til Skagen og turen blev afsluttet på Grenen. Flemming havde tilbagelagt ca. 800 km. og Elise ca. 500 km. Vi var efterhånden kommet i den gode kondi, som det også var et af formålene med "projektet".

Billeder fra cykelturen Gedser til Skagen

Sejltur til Hven

Henrik og Kirsten skulle også holde ferie. I den sidste uge af deres ferie lejede de en sejlbåd, som de sejlede rundt med i Sundet. Flemming blev inviteret med til en tur fra Sletten til Hven. Her er de billeder, som Flemming tog fra turen.

Bäckviken på Hven

Cykeltur til Svendborg

En dag her i efteråret lovede meteorologerne godt vejr i den næste uge. Elise den stakkel var igen på job -  så Flemming definerede en ny cykeltur - kondien skulle jo holdes ved lige, og den nye cykel måtte prøves - til Fyn. Her er nogle billeder fra turen.

Bondehus på Langeland

Efterårsferie i Napoli og Rom

En dag så Elise et godt ferietilbud i avisen. En kulturrejse til Napoli og Rom! Efter alle de konditure, vi havde gennemført, var det på tide at få forøget vores kulturelle kondi, så en kulturrejse måtte være det helt rigtige. Vi havde altid drømt om at se området omkring Napoli med især Pompeji og Vesuv. Desuden havde vi aldrig rigtigt fået set Rom. Turen varede en god uge. Vi blev ikke skuffet - det var en rigtig god tur, som vi godt kan anbefale. Her er nogle billeder fra turen

Vi måtte jo også holde kondien ved lige, så vi gik helt på på toppen af Vesuv - Flemming med kig ned i krateret

Sydkajen - Enghusene

Området omkring vores nye hus på Sydkajen ændrede sig kraftigt i løbet af året. Da vi ankom, var det en stor byggeplads, hvor vi bl.a. havde store jordbunker og containere uden for vinduet. Vi havde også besøg af flere gravkøer. Endelig hen på sommeren "klaredes udsigten". Grunden blev planeret, og der blev sået græs, som i begyndelsen ikke ville komme op grundet tørken. Da der så endelig kom noget op, var det ikke andet end ukrudt! Omkring oktober begyndte kommunen at grave en kanal, som vil gøre os til øboere. En gang næste år - forhåbentlig inden sommer - vil kommunen være færdig med deres ø-projekt. Her er nogle billeder, som viser hvorledes området omkring vores nye hus udviklede sig i løbet af året.

Gravko i forhaven

Juleaften I Espergærde 2006

Så er ændernes snart klar -  Henrik og hans assistent styre stegningen af ænderne, mens resten af familien er i kirke.

I år har vi også lavet et julekort http://bitz.dk/Julebrev2006/Julekort_2006.htm

God Jul og godt Nytår 

Elise og Flemming

Tryk her

Kill that cat!

Service links:

Retur til forrige side
NETTE's Hjemmeside
Skriv eller læs NETTE's gæstebog
NETTE's fotogalleri


Copyright © 21 Feb 2009 12:21 Flemming Bitz