Tur til Kina foråret 2010

Indhold

I foråret så vi en annonce i Berlinsketidende om en tur på en uge til Kina Beijing for kun 5000 kr. Vi har aldrig været i Kina, så den tur købte vi .

Turen startede fra Københavns Lufthavn den 21-04 2010. Indtil det sidste øjeblik var vi ikke sikre på, at vi overhovedet kom af sted. Der var nemlig eksploderet en vulkan på Island, som havde sendt så megen aske ned over Europa, at de fleste lande havde lukket alle lufthavne. Kastrup, som vi skulle flyve fra, havde været lukket den sidste uge; men dagen før, vi skulle af sted, åbnede den heldigvis igen. Så vi mødte forventningsfulde op i lufthavnen 3 timer, før vi skulle flyve. Vi kom også af sted som planlagt og ankom  rettidigt til Beijing. I lufthavnen blev vi hentet af Bravo Tours guider og blev kørt til hotellet. Vejret var overskyet med støvregn.

Nu må vi blot håbe, at der ikke eksploderer en vulkan i Island igen (Katla), så vi ikke kan komme hjem.

100423 Første dag i Kina besøg til den Kinesiske Mur og meget mere

Den Kinesiske Mur

Næste dag skulle vi tidligt op - allerede kl. 530. Vi havde nemlig meldt os til en tur til Den kinesiske Mur. Kl. 630 blev vi hentet på hotellet af en minibus. Derefter samlede vi vores engelsktalende guide op og på 2 andre hoteller hentede vi yderligere 3 turister, som også skulle med på turen.

Turen gik nu ca 1.5 time mod vest ud af byen til Baling - et af flere steder, hvor man kan komme op på muren. Ved foden af muren fik vi taget et billede af hele gruppen, og vi købte den tilhørende billedbog. Derefter startede vandringen på muren op til toppen af et bjerg med en fantastisk udsigt. Jeg er nok den mest fotograferede person på muren  - mange gange blev jeg bedt om at være med på billeder med kinesere - de sagde vist nok på kinesisk - at de gerne ville være med på et billede med en flot dansker.